Snelle glasvezelverbinding tussen gemeentediensten

Algemeen Berlare

Een stevige glasvezelverbinding zal binnenkort de gemeentediensten en de deelgemeenten verbinden.

Samen met de verschillende brandweerkazernes van de zone Oost via glasvezel met elkaar verbinden is ook iets waar de gemeente Berlare aan meedoet. “We willen van die gelegenheid ook gebruikmaken om de snelle verbinding met hoge capaciteit uit te breiden tussen onze verschillende gemeentediensten”, volgens schepen Urbain Van Boven (N-VA). “In twee fasen willen we dat doen. In de eerste fase willen we het netwerk tot aan het sociaal huis in Overmere brengen en zo ook het oud gemeentehuis, de feestzaal, de sporthal en de buitenschoolse opvang meenemen. We zouden in het Boerenkrijgpark bijvoorbeeld ook publieke wifi kunnen aanbieden dan. Dat zou tegen de komende zomer al kunnen. De tweede fase wordt vermoedelijk gepland tegen het einde van het jaar.” De gemeente budgetteert ongeveer 60.000 euro voor de aanleg.