Beachvolleyterrein maakt plaats voor padelvelden

Buggenhout Sport

Op de site De Pit in de Platteput zal het beachvolleyterrein vervangen worden door vier padelvelden. Dat kwam Wim Mommaers (N-VA) te weten na een vraag op de gemeenteraad.

“Er is al een tijdje sprake van om in Buggenhout te experimenteren met padel, nu staat in meerjarenplan dat er geld voorzien wordt om voorbereidende werken voor de aanleg uit te trekken”, zegt Mommaers. “We waren van plan om padel tijdelijk uit te proberen tijdens de zomermaanden, maar door corona is dat weggevallen”, verduidelijkt schepen van Sport Geert Mannaert (CD&V). “We zijn gecontacteerd door twee investeerders, zij kwamen met een voorstel om samen te werken. Het beachvolleyterrein komt in aanmerking, er zouden vier terreinen op passen. De kostprijs bedraagt 220.000 euro, een investering die we niet moeten doen als we die mensen een recht van opstal zouden geven. Het zijn mogelijkheden die we onderzoeken. De twee investeerders hebben ook de bedoeling om een club op te richten.”