Negen mensen besmet met Covid-19 in Molenkouter

Algemeen Wichelen

Alle bewoners van woon-zorgcentrum Molenkouter ondergingen opnieuw een coronatest nadat duidelijk werd dat een medewerker besmet raakte met het virus.

“Naar aanleiding van een besmetting bij één van de collega’s van de beschermde afdeling werden alle medewerkers en frequent ingezette vrijwilligers van de afdeling alsook alle bewoners van het volledige woonzorghuis gisteren getest. De resultaten van alle 163 afgenomen testen zijn inmiddels binnen. En de balans is zwaar: naast de positief geteste medewerker zijn er nog 5 bewoners, 1 vrijwilliger en 2 medewerkers bijkomend besmet. Alle besmettingen concentreren zich op de beschermde afdeling. De stalen werden inmiddels doorgestuurd naar een gespecialiseerd labo om na te gaan of het hierbij gaat om een variant van het virus.”

“De vaccinatie van de bewoners vorige donderdag gaf ons allen een hoopvol perspectief. Deze nieuwe besmettingen komen dan ook als een mokerslag binnen”

Daardoor werd de covid-afdeling terug opgestart en werd er een aparte personeelsequipe voorzien. “We hebben ervoor gekozen om de bewoners in hun gekende omgeving te laten wonen hierdoor dienden wel een aantal bewoners van kamer te verhuizen. Als gevolg van deze situatie zal het bezoek op de Suikerstraat opgeschort worden tot en met 4 februari. We bellen alle mantelzorgers van de afdeling driemaal per week op, raambezoeken, telefonische contacten en videogesprekken zijn steeds mogelijk. De bezoekregeling voor de andere afdelingen blijft ongewijzigd.”

De bewoners van de afdeling Suikerstraat zullen, zoals voorgeschreven, na 7 dagen opnieuw getest worden. “Deze screening zal doorgaan op maandag 25 januari. Alle medewerkers en frequent ingezette vrijwilligers zullen op dinsdag 26 januari getest worden. Donderdag 21 januari staat de vaccinatie van de medewerkers en frequent ingezette vrijwilligers op de planning. Deze zullen doorgaan zoals afgesproken. We willen hierbij ook nog meegeven dat het vaccin geen levende virussen bevat en dus geen besmetting kan veroorzaken. Dit is voor ons huis opnieuw een bijzonder zware klap. De vaccinatie van de bewoners vorige donderdag gaf ons allen een hoopvol perspectief. Deze nieuwe besmettingen komen dan ook als een mokerslag binnen, maar we blijven doorzetten en verder zorg dragen voor onze bewoners.”