Vaccinatiecentra Eerstelijnszone Dender zoeken dringend helpende handen

Appels Berlare Buggenhout Hamme Lebbeke Zele

Binnen Eerstelijnszone Dender, die de gemeenten Berlare, Zele, Hamme, Lebbeke, Buggenhout en Dendermonde verenigt, komt een vaccinatiecentrum in de sporthallen van Hamme en Appels. Aanvullend komt er ook een mobiele ploeg, die aan huis zal vaccineren. De zone is nu op zoek naar vrijwilligers en professionele zorgverleners.

“Om dit te realiseren zijn heel wat medewerkers nodig, zowel professionele zorgverleners als vrijwilligers. Tientallen inwoners van onze Eerstelijnszone hebben zich de voorbije dagen spontaan gemeld. Hartverwarmend! Toch zoeken we nog een pak extra medewerkers om de planning rond te krijgen”, maakt Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender duidelijk. “Bij de opstart werken we met 2 shiften van 6 uur per dag en dit 7 dagen op 7. Kandidaat-medewerkers kunnen aangeven wat voor hen haalbaar is.”

Er zijn diverse functies in te vullen: steward, onthaalmedewerker, medische administratie, vaccinator, toezicht wachtruimte, voorbereiding vaccin, bemanning EHBO-post, mobiliteit van en naar vaccinatiecentrum, mobiele vaccinator (vaccinatie aan huis). “Meer info over deze functies en de bijhorende voorwaarden vind je in het formulier. Voor sommige opdrachten zijn specifieke kwalificaties, opleidingen en vaardigheden nodig, voor andere veel minder. Meer informatie over verzekering, vergoeding, opleiding,… is momenteel niet beschikbaar. Zodra de overheid ons hierover informeert, communiceren wij dit aan alle kandidaten.”

Registreren kan via dit online kandidaatstellingsformulier. Extra info: info@elzdender.be