Vijf boetes voor gsm-gebruik achter het stuur

Algemeen Buggenhout Lebbeke

Vrijdag tussen 18  en 01 uur werd in de politiezone Buggenhout-Lebbeke een actie georganiseerd waarbij de aandacht uitging naar alcohol en drugs in het verkeer, het gebruik van de gsm achter het stuur en het respecteren van de nachtklok.

71 ademtesten werden afgenomen. Een bestuurder zat in de alarmfase, het rijbewijs werd voor drie uur ingehouden. De agenten schreven ook vijf onmiddellijke inningen uit voor gsm-gebruik achter het stuur, een onmiddellijke inning voor kinderzitjes die onvoldoende vastgemaakt waren, een pv voor niet keuring van een voertuig, een pv voor rijden met een voorlopig rijbewijs buiten de toegestane uren en het vervoeren van een passagier. Daarnaast negeerde ook één iemand de nachtklok en werd een pv opgemaakt voor illegale wapendracht omdat er een bijl aangetroffen werd in een voertuig.