SK GREMBERGEN | Luc Van Der Veken: “Wij gaan overleven”

Grembergen Voetbal

De voetbalcompetitie heropstarten of toch niet? Bij KSK Grembergen denken ze dat het best is van niet. Vooral omdat de horeca nog niet zo snel open zal gaan. En dan is er geen sfeer. Mensen willen volgens het bestuur van de groenhemden hun pintje drinken na de match.

KSK Grembergen wilde dit seizoen tonen dat het een plaats in eerste provinciale waard is, een decennium na de vorige passage op dat niveau. Heropstarten in volle coronacrisis lijkt geen goed idee voor het bestuur. “Wij zijn een financieel voorzichtige club. Waarschijnlijk met het kleinste budget in eerste provinciale. Iedere euro draaien we twee keer om. En we proberen moeilijke omstandigheden voor te zijn. Zo werkten we al in oktober drie scenario’s uit. Met mogelijke gevolgen voor wanneer er niet meer zou gespeeld worden, wanneer er nog tien wedstrijden zouden gespeeld worden en wanneer de hele competitie nog kon. De tering is naar de nering gezet, wij gaan overleven”, zegt sportief voorzitter Luc Van Der Veken.

“Mensen snakken naar voetbal, maar dan zoals voorheen. Met kantines die open zijn”

Spelers kregen al drie keer een voorbereidingsschema. “Het heeft te lang geduurd. Ik weet niet of spelers nog gemotiveerd gaan zijn. Onze trainer maakte al drie keer een nieuw schema op en legde ook telkens oefenwedstrijden met de bedoeling snel te kunnen anticiperen, maar het mocht telkens niet zijn. Dus is het beter om dit seizoen niet meer af te werken en komende zomer te herbeginnen. De horeca zal niet opengaan voor Pasen, mensen snakken naar voetbal, maar dan zoals voorheen. Met kantines die open zijn. We merkten in het begin van het seizoen toen we nog vijf wedstrijden konden afwerken dat de toeschouwers ook heel voorzichtig waren. Weinigen gingen toen de kantine binnen. Dus is het een beetje alles of niks.”

Ondertussen werkte het bestuur achter de schermen al aan voetbaljaargang 2021-22. “De spelers werden gevraagd om een beetje in te leveren”, volgens Luc Van Der Veken. “En dat zorgt ervoor dat onze kern voor volgend seizoen bijna rond is. We hebben ook al een versterking binnengehaald en zijn nu nog op zoek naar een paar jonge elementen om het plaatje compleet te maken. Want we willen in eerste provinciale blijven, dat is een zeer mooie reeks. Met derby’s als de nieuwe Dendermondse club, Zele, Berlare en Kalken. Daar horen we thuis.”

 

Foto’s (c) KSK Grembergen.