Oppositie berekent dat kost voor politiegebouw oploopt tot 6 miljoen euro

Algemeen Dendermonde

Het stadsbestuur van Dendermonde investeert in nieuw schrijnwerk voor het politiecommissariaat op de Noordlaan. Een beslissing die de oppositie begrijpt, maar bij Open VLD komen ze tot de conclusie dat het gebouw al 6 miljoen euro heeft gekost.

Het onderkomen van de lokale politie op de Noordlaan krijgt nieuwe ramen en nieuwe dakisolatie, goed voor een investering van ongeveer 700.000 euro. Bij Open VLD vinden ze de besteding gerechtvaardigd, al willen ze dat het kostenplaatje goed in het oog gehouden wordt. “We vragen om het budget in de gaten te houden, want het gebouw heeft in aankoop 2,5 miljoen euro gekost. Er zijn al voor 2,5 miljoen euro aan verbouwingen gedaan en er komt nu nog eens bijna een miljoen bij. Dus zes miljoen euro in totaal is er al besteed. We moeten toch bekijken of een nieuwbouw niet aan de orde is op langere termijn”, volgens Laurens Hofman (Open VLD).

Op zoek gaan naar een nieuwbouw is volgens het lokale bestuur helemaal niet nodig. “Het gebouw op de Noordlaan is goed gelegen en langs twee kanten bereikbaar. Destijds was het een opportuniteit en er is al veel geïnvesteerd omwille van de staat van het gebouw, maar ook de Salduswetgeving verplichtte ons tot extra investeringen. Net als het energiezuinig maken van ons patrimonium. Ik zie geen noodzaak om te zoeken naar een nieuw gebouw”, zegt schepen van Gebouwen Leen Dierick (CD&V).