Nieuwe kleuterklas voor gemeenteschool Uitbergen

Algemeen Uitbergen

De gemeenteschool van Uitbergen krijgt een nieuwe kleuterklas. Daarnaast zal ook het asbest verwijderd worden op de site.

In de Kleine Kouterstraat heeft het schooltje nood aan een extra klas. De gemeenteraad besliste om een ontwerper aan te stellen. “Er is heel wat instroom en we willen de klas waar de peuters en de instromers bij elkaar zitten, graag ontdubbelen”, zegt directeur Brenda Deschacht. “We hebben, omdat ons aantal kleuters aangroeit, uren bijgekregen van de overheid en daarom kan er een juf bijkomen. Bovendien moeten kleuters veel kunnen bewegen en dat kan alleen als ze genoeg ruimte hebben.”

Een aantal jaren geleden werd een container gehuurd om de werking vlot te laten verlopen. Na vijftien jaar wordt het tijd voor een definitieve oplossing. “De ijzeren trap eraan is gevaarlijk en die container staat midden op de speelplaats”, zegt schepen van Onderwijs Urbain Van Boven (N-VA). “Een architect zal moeten nagaan waar er het best wordt bijgebouwd. Daarnaast vragen we ook om te bekijken hoe er een aanpassing kan komen aan het sanitair en aan de afvoer van het vuile water. Ook daar zijn al jaren problemen mee. Het zorgt af en toe voor geurhinder waar we van af willen.”

Eens de plannen klaar zijn kan er op zoek gegaan worden naar een aannemer. “Hopelijk kunnen we werken in de zomervakantie van 2021 nog plaatsvinden. Tegelijkertijd zal het asbest op de site verwijderd worden door een gespecialiseerde firma. In de leien van twee daken zit een hechtgebonden variant, die op geen enkel moment voor gevaar heeft gezorgd, maar waarvoor het nu het ideale moment is om die te weg te doen”, besluit de schepen.