Koen Van Erdeghem nieuwe voorzitter sportraad

Algemeen Zele

Na 20 jaar geeft Joost Arens het voorzitterschap van de Zeelse sportraad door aan Koen Van Erdeghem. Arens blijft lid van de adviesraad.

Joost Arens stond mee aan de wieg van de sportraad in Zele en is er al langer dan 20 jaar lid van, maar in 2000 werd hij voorzitter. Tal van initiatieven werden uit de grond gestampt, zoals sportkampen, tafeltenniscompetities enz. Joost schreef er een boek over, geïllustreerd met een pak foto’s. Stoppen op een hoogtepunt heet het, daarom geeft hij de fakkel door aan Koen Van Erdeghem, maar blijft hij in de raad als lid zetelen.

Van Erdeghem speelde 32 jaar competitiebasketbal in Zele. Eerst bij BBC Zele, sinds 2000 bij Rasco Zele, Bolas Dendermonde, Scheldejeugd Temse, Melle en Grembergen. De nieuwe voorzitter wil naar eigen zeggen een verbindende rol opnemen tussen de 49 sportclubs die aangesloten zijn bij de raad. Hij legt de nadruk op het belang van gediplomeerde jeugdsportbegeleiders en wil als het over het sportgala gaat niet aan kwaliteit inboeten.

 

Foto (c) Gemeente Zele.