RECEPT: Tagliata

De Smaakmadam

Dit kan je aanzien al voorgerecht maar ook maken als hoofdgerecht, de hoeveelheden kunnen gemakkelijk aangepast worden naar wat je wilt eten. Sowieso doet het wegdromen naar vakantie.

Het is geen moeilijke bereiding, kies wel voor heel goed vlees, goede olijfolie en goede kaas, daarmee valt of staat het gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen als voorgerecht.

  • mooi stuk rundvlees van ongeveer 500g
  • 200g rucola
  • kwaliteitsvolle olijfolie
  • peper en zout
  • 100-150g Parmezaanse kaas. Ik snijd zelf schilfers van een blok. Zeker geen geraspte nemen.
  • balsamico-azijn
  • grof zeezout

Hoe ga ik te werk?

  1. Kruid het vlees goed met peper en zout. Verwarm wat olijfolie in een pan.
  2. Laat het vlees ongeveer 5min bakken aan de ene kant en 5 min de andere zijde. Het vlees moet eerder blue gebakken zijn. Laat het even rusten in wat aluminiumpapier.
  3. Maak de rucola aan met wat olijfolie, peper en zout en balsamico. Verdeel over de borden.
  4. Snijd het vlees in mooie plakken en leg het over de rucola.
  5. Werk af met wat grof zeezout en verdeel de parmezaanse kaas erover.
  6. Doe er nog enkele scheutjes lekker olijfolie over.

Smakelijk!

Enkele tips:

  • Je kan ook nog wat tomaten verwerken onder de salade. Of enkele zongedroogde tomaatjes, ook dat kan.
  • Er bestaat ook balsamico-crème, deze kan ook gebruikt worden ter garnering.