FC LEBBEKE | Sandy Casieris volgend seizoen aan de slag bij Dikkelvenne

Lebbeke Voetbal

Sandy Casieris (46) verlaat FC Lebbeke aan het einde van dit seizoen. Als er nog gespeeld wordt, dan zal hij nog enkele weken op de bank zitten aan het sportcomplex, maar de kans is klein dat dat nog zal gebeuren. Bij Lebbeke hadden ze de coach graag gehouden, maar Casieris kiest voor Dikkelvenne.

Dikkelvenne is voor Casieris dichter bij huis en sportief een stap hoger. “Ik wilde nog een aantal zaken op tafel gooien, waar Lebbeke waarschijnlijk wel aan tegemoet zou komen. Ondertussen kwam Dikkelvenne al voor de derde keer bij me aankloppen. Ik kon eigenlijk niet kiezen tussen beide clubs. Toch is Dikkelvenne maar een kwartier rijden, Lebbeke meer dan een uur. En Dikkelvenne is weer een stap hoger, ze spelen daar in tweede amateurklasse. Na drie keer zouden ze me nooit meer vragen om er trainer te worden omdat ik hen dan evenveel keer had afgewezen. Deze kans moest ik dus grijpen”, haalt de trainer aan.

De gang van zaken, daar konden ze zich bij Lebbeke niet in vinden. “We waren rond met hem naar volgend seizoen toe”, volgens sportief manager Gunther Impens. “Op twee spelers na heeft iedereen bijgetekend, op zijn vraag. Dit vinden we erg jammer en het voelt als een mes in het hart. We waren zeer tevreden over zijn manier van werken en wilden graag de goede resultaten die al werden behaald doortrekken. Jammer genoeg gaan we nu op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Sandy tekende voor twee seizoenen bij ons. De optie voor dat tweede seizoen moest gelicht worden voor 1 februari. En we hebben dat mondeling gedaan. Een woord is dus nog weinig waard jammer genoeg.”

Als er dit seizoen nog gevoetbald wordt, dan zal Sandy Casieris nog op de bank zitten bij Lebbeke. Volgende week beslissen ze bij Voetbal Vlaanderen of er nog gesjot zal worden.

 

Foto (c) Dany Van Belle.