Historische filmpjes op socials CD&V

Politiek Zele

Het WarmeBeeldenKanaal werd het initiatief rond de historische fimpjes gedoopt. Wat al passeerde waren de voetbalwedstrijd tussen Scela Zele en Club Luik. De twee speelden tegen elkaar in de Beker van België. Ook de feestelijke opening van de Burgemeester Van Ackerwijk deed terugdenken aan vroeger. “We hebben het geluk dat we iemand in onze rangen hebben met een enorm videoarchief”, zegt Tom Schiettecat. “Een unieke privécollectie waarvan al een groot deel gedigitaliseerd is. Die filmpjes knippen en hermonteren we, een werkje dat tijd vraagt, maar heel plezant is. We beloven dat dit nog lang niet het einde is. We hebben nog heel wat in petto.”

Heel wat Zelenaars zijn nieuwsgierig naar wat nog online zal komen. Het initiatief is volgens de CD&V alvast geslaagd. “Er waren al de WarmeWandelWoorden van onze jongerenafdeling waarbij gedichten op de ramen werden geschreven. En wij brengen nu historische filmpjes naar onze inwoners. Nostalgie zorgt voor warmte en verbondenheid”, volgens Tineke Lootens. “De beelden roepen herinneringen op en maken vooral de tongen los. Op de sociale media wordt er druk heen en weer gediscussieerd over wie wie is. Dat was onze bedoeling.”