Hamse Kluts krijgt nieuwe uitgebreider uitgave

Algemeen Hamme

Het kookboekje Hamse Kluts krijgt een herwerking. De bibliotheek bracht het in 2008 uit en maakt in het kader van de verhuis naar de Nieuwe Markt een verse versie.

In Hamse Kluts kregen typische gerechten van een halve eeuw geleden en meer een plek. Het boekje toonde hoe de Hammenaars in de jaren vijftig, zestig en zeventig aten. Daardoor is het een uniek document. De bibliotheekmedewerkers haalden het boek vanonder het stof en zullen het herwerken. Er wordt een nog uitgebreider versie van Hamse Kluts beloofd ter gelegenheid van de verhuis naar de nieuwe locatie op het marktplein. Hamse Kluts verwijst trouwens zelf naar een gebak met appels dat die naam kreeg. De bib is nu op zoek naar recepten van maaltijden, maar ook van desserts en andere zoetigheden. Ook speciale drankjes kunnen in de nieuwe versie van het kookboek een plek krijgen.