Fitnessen in openlucht kan binnenkort aan het Saske

Algemeen Dendermonde

Aan het speelpleintje aan het Sas komt een gloednieuw buitenfitnesstoestel, het allereerste op Dendermondse bodem. Sportieve bezoekers krijgen er de mogelijkheid om  hun conditie te onderhouden.

Op vraag van inwoners, die in deze coronaperiode nog meer dan anders genieten van buiten sporten, investeert de stad graag in een buitenfitness op het speelplein aan de Begijnhoflaan. “Het groene plein is een interessante locatie: het kijkt uit op de Dender, er passeren veel middelbare schooljongeren met de fiets, ligt midden in de stad en in de nabije omgeving van scholen”, zegt toenmalig schepen van Sport Nele Cleemput (CD&V) die het idee lanceerde. “Omdat er steeds minder belangstelling bleek voor het petanqueterreintje, zullen de nieuwe sport- en beweegtoestellen precies op die locatie komen. Zo creëert de stad een sportieve ontmoetingsplek in de gezonde buitenlucht.”

De keuze van de toestellen gebeurde participatief: de omliggende straten en de jongeren die vaak in de buurt vertoeven mochten hun voorkeur laten weten over de toestellen en de inkleding van de buitenfitness. “Op dit toestel kan je oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel is spierkracht en lenigheid op te bouwen, zowel voor geoefende sporters als voor minder sportievelingen. Bekende oefeningen voor jong en nog jonger zijn sit-ups, lunges en push-ups. Er is ook een sporttoestel toegankelijk voor G-sporters. Om de sporters wegwijs te maken, legt een smartphone-applicatie uit hoe je de toestellen best gebruikt.” Het toestel wordt nog dit voorjaar geplaatst.

 

Beeld (c) Stad Dendermonde.