Wenskaarten om elkaar troost en hulp te bieden

Algemeen Berlare

De voorbije dagen staken vrijwilligers van SP.A wenskaartjes in de brievenbussen van Berlare en de deelgemeenten.

“Ondanks de afgelopen feestdagen is het voor veel mensen een donkere periode waarin ze vereenzamen en op de sukkel raken”, zegt Jan Van Hee. “Corona is immers nog niet voorbij en het blijft voor veel mensen zéér moeilijk. Daarom verdelen we kaartjes met de gevleugelde woorden van minister Vandenbroucke: “We mogen elkaar niet meer vastpakken, maar we laten elkaar niet los” onder de inwoners van Berlare, Overmere en Uitbergen. Op de achterzijde staat de vraag: “çava met u?”. Het zijn geen gemakkelijke tijden, maar buren kunnen veel betekenen voor elkaar.”

De bedoeling is dat mensen deze kaartjes bij elkaar in de bus kunnen steken. “Ze noteren hun naam en contactgegevens en kruisen aan wat ze voor hun buur  kunnen betekenen: “zin in een babbel?”, “kan ik een boodschap doen voor jou?”, “ik wil gerust een klusje opknappen voor jou!” of “drinken we eens een koffietjes op veilige afstand?”. Hiermee kunnen buren, zonder opdringerig te willen zijn, elkaar een hart onder de riem steken en hen daadwerkelijk helpen”, besluit Van Hee.