Vijf procent van gecontroleerde bestuurders rijdt te snel

Algemeen Wichelen

De politiezone Wetteren-Laarne-Wichelen maakte de cijfers van de snelheidscontroles in december bekend. Daaruit blijkt dat 5,75 procent van de gecontroleerden het gaspedaal te hard induwde.

In december 2020 werden 10.559 voertuigen gecontroleerd door de bemande camera’s van de lokale politie. 607 reden te snel (5,75 %). Niemand overschreed de limiet voor onmiddellijke dagvaarding voor de politierechtbank. Voor Wichelen werden de meeste vaststellingen van overdreven snelheid gedaan op de Wetterensteenweg, daar reed 10 procent te snel. Ook op Bohemen en in de Oostakkerstraat werd meer dan 5 procent van de gecontroleerde bestuurders geflitst. Verder werd er nagegaan of iedereen zich aan de snelheidsbeperking hield op de Dendermondsesteenweg, de Galgenberg, de Paepestraat, de Wanzelesteenweg en het Anker.