Middelen nieuwjaarsreceptie verdeeld over wijkwerkingen

Algemeen Dendermonde

Het geld dat elk jaar wordt vrijgemaakt voor de nieuwjaarsreceptie van De Volkswoningen wordt dit jaar verdeeld onder de wijkcomités van de gemeenten waar de sociale huisvestingsmaatschappij actief is. Omwille van corona.

Sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen ondersteunt de wijkcomités al sinds 2011 met een financiële bijdrage voor het organiseren van hun activiteiten. “Door de coronacrisis konden de meeste activiteiten in 2020 jammer genoeg niet doorgaan. Hierdoor kregen de wijkcomités dus ook geen inkomsten voor hun werking via organisaties zoals een eetfestijn, quiz of wijkfeest. Tegelijkertijd moesten ook wij onze nieuwjaarsreceptie annuleren. Als steuntje in de rug in deze moeilijke periode besliste De Volkswoningen om de middelen die normaal zouden worden gespendeerd aan de nieuwjaarsreceptie in te zetten als hart onder de riem voor de wijkwerking. De middelen werden verdeeld over 7 verschillende waardevolle wijkinitiatieven en buurtopbouwwerken in ons werkgebied.”, aldus voorzitter Jurgen Goossens.

Op de nieuwjaarskaart van De Volkswoningen wordt aangekondigd dat Wijkcomité Donck-Vlotgraslaan, Buurtcomité ’t Keur – Blauwe Steen, Keurcomité 2020, Bewonerscomité Kluster en De Tondeldoos in Dendermonde, Wijkcomité De Ruyter vzw in Waasmunster en Vierde Wereldgroep vzw in Aalst elk 700 euro krijgen als steun voor hun werking.