Bewoners Meulenbroek gevaccineerd tegen Covid-19

Algemeen Hamme

Woensdag kregen de bewoners van woon-zorgcentrum Meulenbroek in Hamme hun eerste vaccin tegen Covid-19. De vaccins die over waren na de inenting van de bewoners werden gebruikt om de aanwezige personeelsleden te vaccineren.

“Het woon-zorgcentrum ontving 32 flacons, waardoor alle bewoners konden gevaccineerd worden. De overige vaccins werden verdeeld onder het aanwezige personeel. Personeelsleden die onder de risicogroep vallen kregen voorrang. Daarna volgde het outbreakteam en de oudste zorgmedewerkers. Met een vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden. Het vaccin traint immers het immuunsysteem met een ongevaarlijke variant van het virus. Ons lichaam leert corona herkennen zonder dat we de ziekte echt krijgen.”

Op 16 januari is het de beurt aan de bewoners van Sint-Jozef (vzw Trento) in Moerzeke. In een latere fase komt de rest van de bevolking aan de beurt. Meer info op www.laatjevaccineren.be/covid-19.