Webinar rond overstap van basisonderwijs naar middelbaar

Algemeen Dendermonde

Om ouders te informeren over de overstap naar het secundair onderwijs, organiseren het stadsbestuur twee online infosessies die door alle geïnteresseerden gratis te volgen zijn.

“De overstap van het basis naar het secundair onderwijs is een belangrijke stap in de schoolloopbaan. Maar, hoe pak je dit als ouder best aan? Waar vind je alle nuttige informatie? Welk studieaanbod is in de buurt aanwezig? Wie kan je helpen bij het kiezen van het keuzegedeelte dat het best aansluit bij de interesses, talenten en de mogelijkheden van je kind? Wanneer kan ik inschrijven?”, volgens schepen van Onderwijs Martine Van Hauwermeiren (CD&V). “Deze webinar is een gemeenschappelijk initiatief van het lokaal bestuur en de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB), met ondersteuning van de Dendermondse scholen, het lokaal overlegplatform secundair onderwijs (LOP) en Huis van het Kind De Kroon.”

De webinars worden gehouden op donderdag 21 januari 2021 van 19.30 tot 20.30 uur en maandag 8 februari 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. “De infosessie geeft een algemeen beeld over de structuur van het secundair onderwijs, het keuzeproces en we geven je alle info mee over hoe je kan inschrijven in een secundaire school. Vragen worden nadien beantwoord via de digitale chatroom.”

Info: onderwijs@dendermonde.be