Nieuwste troef ‘t Veertje: buitenklas bestand tegen alle weertypes

Algemeen Hamme

In leefschool ‘t Veertje hebben ze een openluchtklas ingericht. Het idee was er al vorig schooljaar maar werd pas onlangs uitgevoerd, omwille van corona.

Groen licht kreeg ‘t Veertje van CERA, waar een dossier werd ingediend voor de bouw van de buitenklas. De financiële steun zorgde ervoor dat de school al vorig schooljaar kon beginnen, maar toen kwam de eerste lockdown. De plannen voor de openluchtklas verdwenen even in de schuif. Ondertussen is alles toch klaar en werd de aparte klas in gebruik genomen. Ze is bestand tegen alle weersomstandigheden.

De buitenklas is de nieuwste troef van ‘t Veertje, naast het speelbos, het beestenhotel en de moestuin op de site. Volgens de leraars zal buiten lesgeven voor nog meer creativiteit zorgen. Lesgeven kan zo in ieder geval nog meer coronaproof, gezien de openluchtklas constant verlucht is.

 

Foto (c) Leefschool ‘t Veertje