Aantal duiven met 22 procent gedaald

Algemeen Zele

Sinds april gebruikt Gemeente Zele een dispenser met voeding gemengd met ‘de pil’ om de overlast door stadsduiven aan te pakken.En dat blijkt te werken. Volgens de gemeente is het aantal stadsduiven met maar liefst 22 procent gedaald.

“Op de platte daken van het Henri van Daelecentrum en sporthal VHVD werden toestellen geïnstalleerd die dagelijks, kort na zonsopgang, maïskorrels met een voorbehoedsmiddel – de duivenpil, zeg maar – rondstrooien”, verduidelijkt schepen van Dierenwelzijn Thomas Bauwens (CD&V). “Deze aanpak is niet alleen diervriendelijk, maar ook effectief. Uit tellingen blijkt dat het aantal stadsduiven ondertussen al met 22 procent is gedaald. Na één voortplantingsseizoen is dit een groot succes. Het project zal dan ook de komende jaren worden verdergezet om de duivenpopulatie verder terug te dringen tot een natuurlijke grootte.” Het gemeentebestuur vraagt met aandrang aan de mensen om de duiven niet zelf te voederen.