15 personen op de bon voor niet invullen PLF-formulier

Algemeen Lebbeke

De lokale politie van Buggenhout-Lebbeke hield zaterdag een verkeersactie, tussen 19 en 01 uur. Vijftien personen kregen een pv omdat ze het PLF-formulier niet hadden ingevuld, 7 personen respecteerden de nachtklok niet.

“Naast controle op alcohol en boordocumenten, werd er vanaf middernacht gecontroleerd op de avondklok”, verduidelijkt commissaris Kris Collaert van de lokale politie Buggenhout-Lebbeke. “Er werden 7 pv’s voor het niet respecteren van de avondklok opgesteld. En ook 15 pv’s voor het niet invullen van het PLF-formulier na terugkeer uit het buitenland. De betrokkenen zaten in een busje met 1 chauffeur en 18 passagiers van Roemeense afkomst. Ze vierden de eindejaarsfeesten in eigen land en waren op terugweg naar hun respectievelijke werkgevers. Geen van hen had een PLF-formulier ingevuld. Het controleren op de avondklok blijkt dus wel een noodzaak. Onze zone zal hier blijven op inzetten.”