Mespelare heeft voortaan eigen vlag

Algemeen Mespelare

Het Feestkomitee van Mespelare lanceerde een oproep om een vlag te ontwerpen voor de kleinste deelgemeente van Dendermonde. Uit een selectie van vier voorstellen werd er eentje gekozen, met de kerk in de hoofdrol.

Mepselare had nog geen eigen vlag. “Tijdens de eerste coronacrisis zaten we niet stil”, volgens Herman Veldeman van het Feestkomitee in Mespelare. “Om toch een beetje vreugde in deze lastige tijden te brengen, en aangezien wij geen enkele activiteit meer konden organiseren, beslisten we om de inwoners van Mespelare een gratis boeketje rozen te schenken. In september vroegen we aan de inwoners om een vlag voor ons dorp te ontwerpen. Met daarin de voornaamste kenmerken, zoals de kerk, de mespelboom, de schandpaal, historische gebouwen, enzovoort.”

Maar liefst twaalf voorstellen kwamen er binnen en daaruit heeft het comité vier inzendingen geselecteerd. Het waren uiteindelijk de inwoners die het laatste woord hadden. “Zij mochten stemmen. Het ontwerp van Margot Temmerman is nipt gewonnen. Alle ontwerpers krijgen van ons nog een geschenk. En de vlaggen worden gedrukt, zodat ze bij een volgende evenement kunnen uitgehangen worden.”