Bijna twee hectare extra bos in Heidemeersen

Algemeen Berlare

Natuurpunt plantte een nieuw bos aan in De Heidemeersen. Het gaat om bijna 2 hectare met vooral zomereiken en zoete kers.

“We plantten met Kern Berlare een nieuw bos aan van maar liefst 1, 91 hectare”, zegt Dirk De Mesel van Natuurpunt. “De voorbereidingen namen wat tijd in beslag, zo werd de prikkeldraad die het terrein omheinde verwijderd, de wandelpaden werden uitgepaald en plantgaten geboord. Aan de randen komt een gevarieerde struikengordel met onder andere meidoorn, sleedoorn, hazelaar, hondsroos, Europese vogelkers en vlier, in het centrum een zomereikbos afgewisseld met wat zoete kers.”

Alles samen goed voor maar liefst 2.900 bomen en struiken. “We dragen op deze wijze meer dan ons steentje bij aan ‘meer bos in Vlaanderen’ en tegen de klimaatopwarming”, zegt Dirk De Mesel

Foto’s (c) Els Straetman.