Bewoners Molenkouter krijgen donderdag inenting tegen corona

Algemeen Wichelen

Vorige week woensdag werd iedereen nog een keer getest op corona in woon-zorgcentrum Molenkouter. Eén personeelslid bleek toen besmet. En daarom zal er maandag nog een keer getest worden. Donderdag worden alle bewoners gevaccineerd.

“Mogelijks gaat het om een oude besmetting maar gezien hierover twijfel bestaat zal er maandag een nieuwe test afgenomen worden”, klinkt het in het Woonzorghuis. “We duimen voor een goed resultaat! Alle andere collega’s en frequent ingezette vrijwilligers testten negatief. We willen iedereen dan ook van harte bedanken voor de toewijding en inzet. We kregen inmiddels ook het nieuws dat de vaccins van de bewoners op woensdag 13 januari zullen geleverd worden. Dit betekent dat de bewoners hun eerste vaccin zullen krijgen op donderdag 14 januari en dit vanaf 14 uur.”

De vaccinatie zal gebeuren door de eigen huisarts. “De vaccinatie zal zo’n vijftal minuten per persoon in beslag nemen. De bewoners worden voor de vaccinatie in de leefruimte gebracht zodat er een goede observatie kan gebeuren. Er zal donderdagnamiddag geen bezoek mogelijk zijn. De bezoekers die op de planning staan, zullen hiervoor gecontacteerd worden. We zijn heel tevreden dat 109 bewoners zich zullen laten vaccineren. Hiermee wordt de eerste, belangrijke stap gezet in het verslaan van het virus. De vaccinatie van de medewerkers zal vermoedelijk doorgaan in de week van 18 of 25 januari. Deze vaccinatie zal gebeuren door onze coördinerend en raadgevend arts, dokter De Vreeze. Na deze vaccinatieronde zullen 84 procent van de medewerkers gevaccineerd zijn.”