RECEPT: Gevulde spaghettipompoen

De Smaakmadam

Als 2de gerecht voor dit weekend koos ik ook voor iets gevuld, met deze temperaturen is eten uit de oven namelijk lekker verwarmend. Het is een bereiding met spaghettipompoen, momenteel nog volop te verkrijgen. Het gehakt is naar keuze, dit kan zowel met gemengd gehakt, kippengehakt of rundsgehakt. Halve pompoen per persoon is vrij veel, maar de dag nadien kan het perfect dienen als lunch.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 spaghettipompoen
  • olijfolie
  • 500g gehakt
  • 2 blikken rode bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 rode of gele puntpaprika, in kleine blokjes
  • 2 teentjes look, fijngesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 koffielepel korianderpoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • cheddarkaas om te raspen (of al geraspte)

Hoe ga ik te werk?

  • Verwarm de oven op 200°C. Snijd de pompoen in de lengte doormiddel en verwijder met een lepel de zaden.
  • Leg ze op de ovenschaal (met de schil naar boven, het snijvlak dus plat en laat ongeveer 40min in de oven zitten. Draai om en laat even afkoelen. Nu kan je met een vork mooi het vruchtvlees losschrapen en krijg je precies spaghettidraadjes.
  • Maak de vulling terwijl de pompoenen in de oven zitten. Stoof de ui en look aan in wat olijfolie. Voeg de wortel en paprika toe en laat even meestoven.
  • Voeg het gehakt toe en bak los.
  • Voeg de tomatenpuree toe en vul het blikje met water. Voeg ongeveer 3 blikjes water toe. de structuur moet die van een dikke soep zijn, het mag zeker niet te vloeibaar zijn.
  • Voeg de bonen en mais toe en voeg de droge kruiden toe. Laat sudderen tot de pompoenen uit de oven komen.
  • Vul de spaghettipompoenen met de vulling en werk af met wat geraspte cheddar.
  • Zet terug in de oven tot de kaas begint te korsten (ongeveer 15min).

 

Smakelijk!