Natuurpunt en Ampère organiseren digitale cursus Klimaatverkenner

Algemeen Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Zele

Ampère cv, een burgercoöperatie rond energie actief in Dendermonde en in Hamme, en Natuurpunt Land van Schelde Dender Durme, actief als regiovereniging in Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele, hebben de handen in elkaar geslagen om een cursus te organiseren rond de klimaatveranderingen. Na drie online sessies en een wandeling kunnen de deelnemers klimaatverkenners worden.

“De opwarming van de aarde slaat immers in alle hevigheid toe. We zien de uitdroging van de bodem in de vallei van de Schelde en haar bijrivieren met rasse schreden toenemen. Bosbranden, aardverschuivingen en overstromingen nemen wereldwijd in hevigheid toe”, zegt Frans Verschelden. “Hoe werkt dit alles? En wat kunnen wij er samen aan doen? Deze laagdrempelige en interactieve cursus geeft de basisinzichten rond klimaat en natuur. In 3 boeiende zoomlessen en 1 excursie maken de deelnemers kennis met het hoe en het wat van het klimaat. We krijgen
inzicht hoe de natuur op de klimaatsverandering reageert, ook hier in ons drie-stromengebied. En we bespreken tal van inspirerende ideeën waar we achteraf mee aan de slag kunnen gaan. En niet te vergeten: we genieten van (h)eerlijke klimaatproevertjes.”

De cursus bestaat uit drie lessen via Zoom. “Op het programma staan ‘Wat is het klimaat en hoe is het gewijzigd?’, ‘Gevolgen van klimaatverandering voor de natuur’ en ‘Samen voor inspirerende & duurzame oplossingen’. Daarna volgt een wandeling in de Scheldevallei Moerzeke-Kastel.” Deelnemen kost 35 euro, leden van Natuurpunt en coöperanten van Ampère krijgen vijf euro korting. Het gaat om 3 dinsdagavonden online, de wandeling is voorzien op 6 maart.

Inschrijven kan hier.