Dit is een gezond, lekker en kindvriendelijk gerechtje dat bij ons regelmatig op tafel komt. Ik gebruik kippengehakt om het licht te houden maar dit kan ook met gewoon gehakt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 paprika’s
- 500g kippengehakt
- 1 ei
- 3-4 soeplepels chapelure
- handvol peterselie, fijngesneden
- 2 blikken tomatenblokjes
- cayennepeper
- 300g rijst (naar keuze, ik gebruik basmati)
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortels, in kleine blokjes
- 2 teentjes look, fijngesneden
Hoe ga ik te werk?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Meng het gehakt met het ei, enkele lepels chapelure en de peterselie. Kruid goed af met peper, zout en wat cayennepeper. Kippengehakt smaakt vrij flauw dus dit heeft voldoende kruiding nodig.
- Verdeel het gehakt in de paprika’s en zet in een ovenschaal.
- Spuit wat water met een plantenspuit over het gehakt, zo krijg je een mooie bruine korst.
- Dit moet ongeveer 30-40min in de oven.
- Maak ondertussen de saus. Stoof de ui aan in wat olijfolie. Voeg de wortels en look toe en laat ook enkele minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid naar smaak nog wat bij. Laat de saus zachtjes pruttelen tot het vlees klaar is.
- Maak ook de rijst. Ik neem 75g losse rijst per persoon. Voor 4 personen zet ik 300g rijst op en voeg ik 600g water toe. Doe een schepje zout in het water en laat onder deksel zachtjes koken tot al het water is opgenomen. De rijst is dan perfect klaar.
- Schep wat rijst, 1 of 2 halve paprika’s op het bord en werk af met de saus.
Smakelijk!
Enkele tips:
- Dit kan voor een groot deel op voorhand klaargemaakt worden. Zet het vlees al klaar in de ovenschaal, maak de saus al. Nadien is het enkel nog in de oven zetten en rijst koken.
- Voeg gerust nog extra groenten toe aan de saus zoals champignons.
- Indien je het vel van de paprika niet zo goed verteert: geen nood, dit komt mooi los door in de oven te zitten.