Fout geparkeerd: politie kleeft gele of rode sticker

Algemeen Dendermonde

Foutparkeerders krijgen in Dendermonde een sticker op de voorruit gekleefd door de lokale politie. Een gele geldt als waarschuwing, een rode betekent een boete.

“Hinderlijk parkeren is niet alleen een mogelijke aanleiding tot verkeersongevallen, het is erg asociaal tegenover de andere weggebruikers”, maakt korpsche Patrick Feys, van de lokale politie van Dendermonde duidelijk. “Wanneer een dergelijke overtreding wordt vastgesteld, ontvangt de bestuurder of eigenaar van het voertuig een GAS-boete. Onze agenten kunnen daarbij nu ook gebruikmaken van stickers. We hebben gekozen voor een duidelijk zichtbaar model dat, zonder schade, vlot kan verwijderd worden. Bij sommige parkeerovertredingen volstaat een waarschuwing om te verduidelijken dat er een inbreuk is. In dat geval gebruiken we de gele sticker. Wanneer de inbreuk echter een andere aanpak vraagt, plakken we de rode sticker. In dit geval mag de overtreder effectief een boete verwachten.”

 

Foto (c) Lokale politie Dendermonde.