Moestuintip 3: Plant nu ‘snoepstruikjes’ en bomen in je tuin

Homemade Homegrown

Op dit moment kan je weinig of niets buiten zaaien … daarvoor is de winterperiode te koud en is er te weinig daglicht. Toch kan je ook nu jouw tuin omtoveren tot een eetbaar paradijs!

Koop vandaag nog enkele ‘snoepstruikjes’ en (fruit)bomen om in je tuin te planten. Zo kan je rode besjes, stekelbezen (of kruisbessen), frambozen en heel wat andere fruitsoorten nu in de grond
steken. Met een beetje geluk kan je deze zomer al een eerste keer proeven van deze lekkernijen. Heb je nog een jaartje extra geduld, dan zal je zien dat de oogst alleen maar groter wordt.

Dus: tussen november en maart is het allerbeste moment om bomen en struikjes aan te planten. Al geef ik de raad om het toch nog in januari te doen. Zo kunnen de planten hun wortels alvast stevig hun plekje in de aarde verzilveren, voor het droge (?) voorjaar er aan komt. Waar wacht je nog? Ga langs in het tuincentrum in jouw buurt, of zoek een straffe moestuinier die jou enkele stekjes kan bezorgen.

Wij hebben meerdere snoephaagjes in de tuin. Onder andere rond het kippenhok. Het zal onze kipjes in de zomer voorzien van de nodige schaduw … enja, ook zij zijn wild van besjes! Dus bij
overschotjes, mogen ze gewoon mee snoepen. Jarenlang ‘snoep’-plezier gegarandeerd.