Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren nemen schepenambt op

Dendermonde Politiek

Voor de jaarwisseling legden Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren van CD&V de eed af als schepen. Ze volgen Dieter Mannaert en Nele Cleemput op, dat was zo afgesproken.

Na de verkiezingsuitslag in 2018 bleken Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren verkozen te zijn als schepenen in Dendermonde. Dat waren ze ook al in de vorige legislatuur. Maar ze besloten beiden om in de eerste twee jaar van deze bestuursperiode dat ambt niet op te nemen. Dieter Mannaert kreeg de kans op de departementen Financiën, Lokale Economie en Toerisme en Stadspromotie. Nele Cleemput mocht zich bewijzen op het vlak van Natuur, Jeugd, Sport en AGB.

Dieter Mannaert zal plaatsnemen op de stoel van Dirk Abbeloos als voorzitter van de gemeenteraad, Nele Cleemput wordt gewoon gemeenteraadslid. “Nele heeft de afgelopen jaren heel wat gerealiseerd, maar ook een aantal lijnen voor de toekomst uitgezet”, zegt Lien Verwaeren. “Ik denk aan de uitbreiding van de sportsite Sint-Gillis. De gronden hiervoor zijn aangekocht en nu werken we samen met de clubs maar zeker ook de buurt een masterplan uit.”

“Ik heb mij op mijn plaats gevoeld als gemeenteraadsvoorzitter, maar ben klaar voor de nieuwe stap”

Lien Verwaeren was fractieleider voor CD&V, Pascal Putteman vervult die functie voortaan. Dirk Abbeloos schuift vanaf nu op de gemeenteraden ook een paar stoelen op. “Ik heb als voorzitter geprobeerd om zo neutraal mogelijk te zijn”, zegt hij. “Dat kan enkel als het gevoel daaromtrent wederzijds is. Schouder aan schouder hebben we met alle politieke partijen de coronacrisis proberen in te tomen en dat is al goed gelukt. Ik heb mij op mijn plaats gevoeld als gemeenteraadsvoorzitter, maar ben klaar voor de nieuwe stap. Wij gaan ons best doen om het tempo, de kracht en de originaliteit van Nele en Dieter te evenaren.” De eerstvolgende gemeenteraad is er op dinsdag 19 januari.