Cultuurcentra Dijk92 streamen heel januari voorstellingen

Berlare Buggenhout Cultuur Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

In deze tijden van culturele lockdown willen de verenigde cultuurhuizen van regio Dijk92 hun publiek blijven verwennen met fijne voorstellingen. Onder roepnaam STREAM92 stelden de cultuurhuizen een gratis programma samen om de maand januari in schoonheid door te komen.  

“Op zondag 10 januari trapt Frascati Symphonic de reeks op gang”, zegt Tom Van de Velde, regiocoördinator bij Dijk92. “Het wordt een stijlvol nieuwjaarsconcert vol weelderige klanken, van de barok tot nu en uiteraard met de Radetzkymars als toetje. Op donderdag 14 januari is het de beurt aan het Alexandre Cavaliere Trio. Zij brengen Manouche van Django Reinhardt in een nieuw kleedje. Op zondag 17 januari zenden we Bl!ndman uit. Met werk van baanbrekende componisten maken zij een muzikale tijds- en wereldreis waarin ze een grote variatie aan stijlen en slagwerkinstrumenten tegenkomen. Ideaal voor een aperitiefconcert. De week nadien op 24 januari serveren we opnieuw jazz bij het aperitief. Het Lars Van de Voorde Trio gaat zonder veel vaste afspraken en regels, maar met veel wisselwerking op zoek naar een intuïtieve vorm van muziek. Zondag 31 januari is de hoogdag met om 11uur een aperitiefconcert van Roeland Hendrikx en Lin Chin Cheng. Zij brengen een veelzijdig en gevarieerd concert met origineel werk voor klarinet en marimba. Om 15 uur sluiten we januari af met een dessertconcert van compagnie barbarie.”

Het publiek mag dan wel de schouwburg nog niet binnen, de artiesten worden via de digitale weg naar het publiek gebracht. Via de websites en sociale media-kanalen van de verschillende cultuurhuizen en de facebookpagina van Dijk92 rollen de concerten gratis de huiskamer binnen. STREAM92 is een initiatief van Dijk92 en de cultuurhuizen van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. “Met dit online event willen we bij het begin van dit nieuwe jaar ons publiek blijven vergasten op mooie voorstellingen vanuit de schouwburgen.”

Het overzicht:

10/1 14u Frascati Symphonic
14/1 20u Alexandre Cavaliere Trio
17/1 11u Bl!ndman [drums]
24/1 11u Lars Van de Voorde Trio
31/1 11u Roeland Hendrikx & Lin Chin Cheng
31/1 14u compagnie barbarie