Thijs Dauwe vervangt Guy Van Peteghem als brandweerpostoverste

Algemeen Hamme Zele

Sinds 2014 was Guy Van Peteghem de postoverste in Zele. Hij is verhuisd naar Hamme en vervoegt de brandweer in zijn nieuwe woonplaats. Er kwam bij de Hamse pompiers een officierspost vrij na het pensioen van luitenant Guy Van Hecke. Paul Van Der Cruyssen is er de commandant of postoverste.

Thijs Dauwe wordt de nieuwe gezagvoerder in Zele. Binnen de familie Dauwe zit brandweerman zijn in het bloed. De broer van Thijs is ook vrijwilliger en vader Jos voerde de Zeelse troepen lange tijd aan, hij was ook de eerste zonecommandant van de brandweerzone Oost. Thijs Dauwe mag zijn schouders mee zetten onder een mooie toekomst bij de brandweer van Zele, zo zal er onder meer een nieuwe kazerne gebouwd worden op de Dendermondebaan.