RunforOzzie maakt 40.000 euro over aan Kinderkankerfonds

Algemeen Buggenhout

RunforOzzie bracht maar liefst 40.000 euro bij elkaar voor het Kinderkankerfonds. Vier leden van het team liepen een marathon.

“7 juni 2019, die datum zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven”, zegt het RunforOzzie-team dat bestaat uit Jorgen, Myriam, Gilles, Ward, Kristin, Bart, Lien en Oskar. “Die dag kreeg Oskar de diagnose leukemie. Een nieuwe en vooral onbekende wereld ging voor ons open. Een wereld van ziekenhuisopnames met een hobbelig parcours. Een stamceltransplantatie op 20 december 2019 met een buitenlandse donor zorgde ervoor dat Oskar momenteel in remissie is. Ondertussen zijn we ontzettend blij dat hij al deeltijds naar school mag gaan.”

“De wereld van verdriet, angst en tranen nam bij ons niet de bovenhand. Stilaan maakte deze plaats voor hoop, verlangen naar een normaal leven”

De overige uren volgt hij zijn klas via Bednet en krijgt hij onderwijs aan huis. “De wereld van verdriet, angst en tranen nam bij ons niet de bovenhand. Stilaan maakte deze plaats voor hoop, verlangen naar een normaal leven. Uit deze positiviteit ontstond ‘Runforozzie’. Een team vastberaden en gedreven vrienden voor het leven die naast het hopen en steunen meer wilden doen. Enkele leden van de Runforozzie bereidden zich voor om de marathon van Valencia te lopen op 1 december 2019. De 4 deelnemende leden finishten allemaal. En niet enkel dankzij een doorgedreven training. Voor sommigen was het echt puur doorgaan op doorzettingsvermogen, de pijn verbijtend. Ondertussen konden mensen onze actie sponsoren door een gift te storten op rekeningnummer van VZW Kinderkankerfonds of door een fluogroen bandje te kopen. Met het eindbedrag steunen we de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent met de aankoop van meubilair voor een nieuwe keuken waar ouders van patiënten kunnen vertoeven tijdens de vaak lange ziekenhuisopnames en patiëntjes onder begeleiding kunnen koken.”

“We dragen alle mensen die ons steunen een ontzettend war hart toe. Zonder hun steun en gulle giften was dit niet mogelijk geweest”

Daarnaast wil het team ook de aankoop van meubilair voor een ontspanningsruimte voor de patiënten ouder dan 12 helpen bekostigen. “Als ouder heb je het Kinderkankerfonds echt nodig. Op hun website www.kinderkankerfonds.be krijg je een mooi overzicht te zien van alle prachtige projecten die zij organiseren. Ook tijdens de nazorgfase, waar Oskar zich momenteel in bevindt, steunen zij een prachtig revalidatietraject. Onze actie groeide uit tot een succes. Ons eindbedrag staat op 40.000 euro. We dragen alle mensen die ons steunen een ontzettend war hart toe. Zonder hun steun en gulle giften was dit niet mogelijk geweest. Jullie bemoedigende woorden en financiële steun maken dat we ons project met fierheid mogen afsluiten. Samen met jullie hebben we ervoor gezorgd dat deze donkere dagen opgefleurd worden met hoop en positiviteit. Samen sterk, samen Runforozzie, samen een hart voor kinderen met kanker.”