Gedichten op boekenkastjes in de 5 parochies

Cultuur Lebbeke

De bibliotheek van Lebbeke organiseert een poëziewedstrijd met als thema ‘samen’ ter gelegenheid van de poëzieweek 2021.

“Ben jij iemand die zich woorden kan omzetten in kleurrijke beeldtaal? Laat dan je talent uit je pen vloeien, stuur je gedicht naar bibliotheek@lebbeke.be en laat mensen meegenieten van jouw woorden! Dit kan tot en met 10 januari 2021″, legt bibliothecaris An Heirbaut uit. “Ben je tussen 10 en 14 jaar? Dan kan je jeugdbibdichter voor één jaar worden. Dit kan door een gedicht van zes regels rond het thema ‘samen’ te schrijven, vertrekkende vanuit een foto die jou aanspreekt. Stuur de foto samen met je gedicht naar bibliotheek@lebbeke.be.”

“Ben je tussen 15 en 99 jaar? Dan kan jouw winnend gedicht op één van de 5 nieuwe nog te plaatsen boekenkastjes komen. Die zullen verspreid staan over de vijf parochies in Lebbeke vanaf 28 januari. Schrijf een gedicht van maximum 10 regels rond het thema ‘samen’ en stuur dit gedicht naar bibliotheek@lebbeke.be tot en met 10 januari 2021. Wie ouders is dan 15 jaar kan ook een haiku schrijven. Dat is Japanse dichtvorm geschreven in drie regels waarvan de eerste regel vijf, de tweede regel zeven en de derde regel nog eens vijf lettergrepen bevat. De winnende haiku’s worden geprint op bladwijzers.”