Boerenkrijgstappers bieden zes wandelingen aan

Algemeen Berlare

De Boerenkrijgstappers uit Berlare werkten maar liefst zes wandelingen uit om tijdens deze coronacrisis te stappen. Allemaal doen ze het groen in de gemeente en de deelgemeenten aan.

Zes wandeltochten vloeiden er voort uit de kokers van de leden van de Boerenkrijgstappers. “Gezien onze georganiseerde wandelingen niet kunnen doorgaan door de pandemie genaamd bieden we vier alternatieve natuurwandelingen en twee permanente aan in de onmiddellijke omgeving van het Donkmeer”, legt Eveline Baeyens uit. “Ze worden toegelicht op onze website en daar zijn ook de bijhorende plannetjes te downloaden.”

Johan Roels tekende als parcoursmeester de wandelingen uit. “Er vertrekken er twee aan het Donkmeer, twee in Uitbergen aan de kerk, 1 in het kasteelpark en eentje aan het voetbalveld van Overmere”, verduidelijkt Johan Roels. “Het zijn allemaal lussen van ongeveer negen kilometer. Enkele zijn ook geschikt om met de rolstoel te doen. In Berlare wandelingen uitstippelen is eigenlijk vrij gemakkelijk, je komt hier altijd in het groen terecht. We besloten om meerdere tochten te maken, omdat het soms wel druk is op bepaalde wegen. En dat is in deze lastige tijden natuurlijk niet de bedoeling. We zetten ook geen signalisatie, de wandelingen gaan van knooppunt naar knooppunt. En die zijn zeer makkelijk te vinden.”

www.boerenkrijgstappers.be