Twee bestuurders maken het te bont en moeten rijbewijs inleveren

Algemeen Zele

Het lange nieuwjaarsweekend verliep in onze politiezone Berlare-Zele rustig. Toch dienden twee bestuurders hun rijbewijs in te leveren voor verkeersinbreuken.

“Tijdens de overgang van oud naar nieuw werden 3 Covid-inbreuken vastgesteld op de avondklok en één vuurwerkschutter liep tegen de lamp”, klinkt het bij de lokale politie. “Het afgelopen weekend werd op de Gentsesteenweg in Zele een bestuurder gecontroleerd die een stopbord negeerde. Hij legde een positieve ademtest én een positieve drugstest af. Het spreekt voor zich dat hij z’n rijbewijs meteen mocht inleveren.”

“Een tweede rijbewijs werd ingetrokken van een bestuurder die op de Kouter in Zele een zodanig hoge snelheid voerde dat hij niet eens meer kon stoppen voor onze collega’s die daar toevallig een fietser zonder verlichting stonden te verbaliseren. Onze collega kon gelukkig opzij terwijl het voertuig hem in abs voorbij remde, maar toch meteen daarna doorreed. De bestuurder werd onmiddellijk na de feiten in Lokeren aan zijn thuisadres geïntercepteerd. De politierechtbank zal aan beide gevallen het nodige gevolg geven.”