Nieuw kleuter- en peuterbad dit voorjaar klaar

Algemeen Dendermonde

Er is de voorbije periode stevig gewerkt aan het nieuwe kleuter- en peuterbad in Olympos. En omdat het zwembad omwille van corona een tijdje dicht moest zijn er zelfs nog andere werken kunnen gebeuren.

Olympos zou zonder het virus iets meer dan twee maanden volledig sluiten voor de werken aan het kleuter- en peutergedeelte. Ook betonherstellingen in de kelder zouden dan gebeuren. Door corona bleef alles langer gesloten, maar werken uitvoeren, dat kon. “We hebben van de gelegenheid gebruikgemaakt om de werken aan het betonherstel uit te breiden. Zo zitten we goed voor de komende jaren en zullen er zich niet onmiddellijk nog lange sluitingen opdringen”, vertelde Nele Cleemput (tot 31 december schepen van Sport voor CD&V) daarover. “De oppervlakte aan waterplezier voor de allerkleinsten wordt verdriedubbeld. Er werden nog extra herstellingen uitgevoerd, zoals het weghalen van de beschadigde binnenbekleding van het buffervat van het kinderbad. De kapotte neonverlichting aan de ingang is ook hersteld. Alle tl-lampen in de inkomhal, kantoren en personeelslokalen zijn vervangen naar ledplafondtegels.”

Begin maart zullen de werken afgerond zijn. Sinds december is het grote bad opnieuw open voor de zwemmers die baantjes willen komen trekken. Op voorhand reserveren is nodig.