Extra bussen en mobipunt voor Berlare

Algemeen Berlare

De busverbindingen naar Berlare worden uitgebreid. En daarnaast zal voor de deelgemeenten een mobipunt worden gevraagd. Dat is wat schepen Carine Meyers (Open VLD) van Mobiliteit op de vergadering van de vervoersregio te horen kreeg.

Alle voorbereidingen om Vlaanderen in te delen in vijftien vervoersregio’s lopen volop. Berlare komt in de regio Aalst terecht. Er was al een overleg en een en ander werd al duidelijk. “Op lijn 29 tussen Berlare en Dendermonde worden extra bussen gelegd. Veel scholieren gaan in Dendermonde naar school. Onze gemeente zal een mobipunt krijgen. Dat is een plek waar verschillende vormen van mobiliteit elkaar ontmoeten. Het komt in het centrum, maar we hebben gevraagd om er ook eentje aan de Donk, aan de kerk van Overmere en in Uitbergen in te richten”, zegt Carine Meyers. “Het is daarnaast ook duidelijk dat we geen aanspraak maken op een plaats waar deelfietsen kunnen staan. En dat is jammer, maar er worden er verhuurd in het toeristisch infokantoor.”

Volgens oppositiekartel SP.A-Groen blijft deelgemeente Uitbergen stiefmoederlijk behandeld. “Berlare is zeer slecht bedeeld op vlak van openbaar vervoer”, maakt gemeenteraadslid Jan Van Hee (SP.A-Groen) duidelijk. “Wij vrezen dat met de introductie van de vervoersregio de toestand niet zal verbeteren, integendeel. Zo is er nog steeds geen enkele bushalte toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Reizigers uit landelijk gebied, zoals bij ons in Berlare, zullen volgend jaar moeten rekenen op flexbussen, taxi’s en deelauto’s. Maar de tarieven voor dat aanbod liggen nog niet vast. We merken dat Uitbergen zelfs niet gedekt zal worden door dit zogenaamd flexvervoer.”