Werkgroep Cultureel Patrimonium stippelt wandeling Over-stromen uit

Algemeen Dendermonde

De Werkgroep Cultureel Patrimonium stippelde een nieuwe wandeling uit. Van de Killeweg in Dendermonde naar Vlassenbroek. De route kreeg de naam Over-stromen mee.

De groep stelde al vijftien wandel- en twee fietstochten samen in en om Dendermonde. De zestiende tocht brengt de mensen langs de Schelde naar Vlassenbroek en vertelt het verhaal van de grote overstroming in 1953 die het kunstenaarsdorp trof. Lut Biesmans schreef de teksten. “De wandeling is 4,5 kilometer lang en is ook perfect te doen voor rolstoelgebruikers”, zegt Marieke De Coninck, de voorzitter van de Werkgroep.

“Vertrekken doen we aan de De Bruynkaai, waar wandelaars hun wagen kunnen achterlaten. De tocht stopt in Vlassenbroek waar je al een tijdje niet meer door kan wandelen, omwille van de Sigmawerken daar. Maar met deze wandeling kan je wel van op een kleine afstand genieten van het kleine kunstenaarsdorp. En van het landschap, want de wandeling gaat langs de Schelde.” De folder rond Over-stromen is gratis te krijgen in het toeristisch infocentrum op de Grote Markt.