Volleybalclub JTV Dero zal cafetaria sporthal uitbaten

Algemeen Berlare

Volleybalclub JTV Dero zal zodra het weer mag de cafetaria van de sporthal in Berlare uitbaten. En daarmee is een lange zoektocht naar een concessionaris voor het pand afgesloten.

In de eerste versie van het reglement rond de concessie was niet opgenomen dat ook verenigingen een voorstel konden doen. Toen dat wel mogelijk werd sprong JTV Dero op de kar. “Verenigingen konden niet meedingen, maar wij wilden ons wel kandidaat stellen. En na het veranderen van de regels is ons dat ook effectief gelukt. We richtten er een nieuwe vzw voor op en hebben met Katja Pannekoek iemand gevonden die tijdens de week de zaak zal openhouden. Tijdens het weekend wanneer er wedstrijden zijn zullen we vrijwilligers inschakelen”, volgens voorzitter Stijn Van Kerckhove van JTV Dero.

De vereniging heeft de concessie voor 10 jaar verkregen. “Onze grootste troef is de uitstekende jeugdwerking. In elke jeugdreeks zijn we vertegenwoordigd met een meisjes- of jongensploeg. Daarnaast bieden we de kans aan jonge opkomende volleybaltalenten om kennis te maken met volleybal via de Volleybalschool. Daarnaast hebben we ook drie teams met volwassen vrouwen en een mannenploeg. Maar zoals iedere andere vereniging zijn we tijdens deze crisis op zoek naar extra middelen om de boel te doen blijven draaien.”

Het is de bedoeling om van de cafetaria die door de gemeente stevig werd gerenoveerd een sportbar te maken. Ze kreeg met Sportsbar 37 ook al een nieuwe naam. “We zijn blij dat de gemeente het interieur helemaal heeft gerenoveerd”, geeft Van Kerkhove aan. “Wij zullen zorgen voor enkele tv-schermen zodat het echt een sportbar wordt en de mensen – wanneer de coronamaatregelen het opnieuw toelaten – bij ons sportwedstrijden op groot scherm kunnen komen volgen. Bovendien is er een groot terras, daar gaan we zeker ook gebruik van maken.”