Gemeentepersoneel kan rekenen op extra waardebonnen en ecocheques

Algemeen Hamme

Het budget dat niet gebruikt wordt voor de nieuwjaarsreceptie van het gemeentepersoneel houdt het bestuur opzij, de medewerkers krijgen wel extra waardebonnen en ecocheques.

Op de gemeenteraad vroeg Tom Waterschoot (Open VLD) om het budget te investeren in de lokale economie. “Het gaat om 26.500 euro”, zegt hij. “Waarom geen coronacheque of consumptiecheque uitdelen aan de mensen die normaal zouden aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie.”

De meerderheid ging deels mee in het voorstel. “Het schepencollege besliste om onze medewerkers een dag vrijaf te geven”, verduidelijkt burgemeester Herman Vijt (CD&V). “Het zorgpersoneel kan die dag over heel de maand januari opnemen. Het budget houden we om eventueel in 2021 nog iets te organiseren. Er komen wel cadeaubonnen voor de jubilerende personeelsleden en zij die met pensioen gaan, voor een bedrag van 3.500 euro. Dat doen we elk jaar. Ieder personeelslid kan daarnaast ook rekenen op een waardebon die kan gebruikt worden bij de lokale handelaars. We moeten onder de 40 euro blijven, want anders betalen we er belastingen op. In totaal gaat het om een bedrag van 20.000 euro. Onze mensen krijgen bovendien ook al ecocheques, goed voor een totaalbedrag van 26.000 euro. De waardebonnen geven we als steun voor de lokale handel, ze dienen als compensatie om ons in regel te stellen, omdat het bedrag van de cheques is gestegen naar 8 euro.”