Chickies vervangt Hamilton tijdens corona

Dendermonde Lifestyle

Ondernemers maakten in coronatijden vaak een ommezwaai en bewezen dus hun creativiteit. Zo ook Sean (27) en zijn zus Shana (29) Van Damme van Eetcafé Hamilton op de Oude Vest in Dendermonde. Zij startten met het leveren van maaltijden aan huis. Met kip in de hoofdrol.

Hamilton is geen restaurant, eerder een brasserie of een eethuis, waar vooral snacks op de kaart staan. En die zijn niet altijd geschikt voor delivery. “Het is lastig om een croque monsieur naar iemand thuis te brengen aan dezelfde kwaliteit als een croque die bij ons in de zaak kon gegeten worden”, volgens Sean Van Damme. “Dus moesten we met iets anders komen. De zomerse cocktails die we bij de mensen thuis brachten tijdens de eerste lockdown, zijn minder geschikt voor herhaling tijdens de donkere en koudere maanden. We kwamen op het idee iets doen met gefrituurde kip, vooral ook omdat er in Dendermonde geen zaken zijn die daar in gespecialiseerd zijn.”

“We moesten iets doen, want de huishuur die we betalen voor ons pand op de Oude Vest is hoog”

Het concept kreeg de naam Chickies. “We moesten iets doen, want de huishuur die we betalen voor ons pand op de Oude Vest is hoog. En met dit concept kunnen we een tijdje verder. Nodig, want we vrezen dat we ook deze keer meerdere maanden zullen moeten dichtblijven als eetcafé. We investeerden daarom in een friteuse onder druk, die zorgt ervoor dat de kip sappig blijft”, verduidelijkt Shana. “En daarnaast ook in een website, wat voor Hamilton niet echt nodig is, omdat we een vast cliënteel hebben dat vooral uit iets oudere mensen bestaat. Maar nu wilden we ook de jongeren aanspreken. Ons concept is uniek in Dendermonde en daarom werken we ook samen met takeaway.com. Zo vinden de mensen die online willen bestellen ons makkelijker.”

En het eten brengen dat doen broer en zus Van Damme op een milieuvriendelijke manier. “Met een elektrische fiets, in heel Dendermonde en Lebbeke. Tijdens de avondspits raken we zo veel sneller in bijvoorbeeld Grembergen dan met de wagen. Afhalen kan bij ons ook, maar het is best om op voorhand te bestellen.”

www.chickies.be