WANDELTIP 2: de Kasteelparkroute

Toerke doen

Wandelknooppunten zijn een zeer eenvoudige aanduiding voor een route. Vaste routes, zoals bovenstaande, leg je er moeiteloos mee af, maar je kan ook eigen wandelingen in elkaar boksen. Dit kan via de website www.wandelknooppunt.be of de app ‘Wandelknooppunt’. Handig in deze regenachtige – en dus modderige – tijden is de kleuraanduiding van de wegen. Oranje betekent ‘onverhard’, rood staat voor ‘verhard’. Ik hoor sowieso bij ‘team oranje’. Jij? 

In het kasteelpark van Berlare begint deze gelijknamige route. Bij ‘park’ denk je aan strak aangelegde tuinen, maar niets is minder waar. Trek genoeg tijd uit om hier een toertje te doen, los van de knooppunten, zodat je kan genieten van het stukje bos midden in Berlare-centrum.

Natuurgebied ’t Stampkot is de volgende verrassing op onze tocht. Duinen is het laatste wat je zou verwachten, en toch … Laat je verder ook verleiden door ’t Paardebroek en de Paardeweide, twee pareltjes voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Afsluiten doen we met een deel van Berlare Broek en zijn idyllische turfputten. 

Je legt in totaal zo’n 10 km af, maar hebt intussen van minstens vier verschillende landschappen mogen proeven. Variatie troef!  

Geniet van de wandeling! 

Start & parking: Kasteel van Berlare (Frankrijkstraat) – afstand: 10,5km – wandelknooppunten (Kalkense Meersen): 23 – 22 – 21 – 20 – 44 – 43 – 56 – 55 – 53 – 52 – 50 – 49 – 46 – 51 – 57 – 19 – 18 – 16 – 15 – 22 – 23 

Volg de Instagram-account van Lus voor meer wandeltips!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @staycation.belgium