Verenigingen die in oud gemeentehuis zitten vinden niet meteen ander onderkomen

Algemeen Wichelen

Het oud gemeentehuis van Wichelen is overgenomen door de Vlaamse Waterweg en dat zorgt voor ongerustheid bij de verenigingen die er een onderkomen hebben. Björn Carré (CD&V) bracht de situatie ter sprake op de laatste gemeenteraad van 2020.

“De ongerustheid bij de verenigingen die nu in het oud gemeentehuis zitten over een nieuw onderkomen is groot”, zegt Björn Carré (CD&V). “Ze zijn blij dat er nu al ondersteuning is geweest, maar een nieuwe plek hebben ze nog niet allemaal gevonden. Volgens mij staat het vroegere jeugdhuis al een tijdje leeg, dat kan als lokaal gebruikt worden en de atletiekclub en voetbalclub zullen verhuizen naar het sportpark, misschien kunnen die lokalen en containers een oplossing bieden.”

“Een aantal jongeren zijn zich aan het voorbereiden om een nieuwe jeugdhuiswerking op te zetten”

Schepen Anneleen Rimbaut (SAMEN): “We hebben die verenigingen al alternatieven gegeven, maar wat betreft het jeugdhuis proberen we ervoor te zorgen dat het voor de jeugd blijft. Een aantal jongeren zijn zich aan het voorbereiden om een nieuwe jeugdhuiswerking op te zetten.” Ook schepen van Sportpark Bellekouter Kristof De Smet (SAMEN) had een antwoord klaar. “Op de terreinen SK Wichelen gaan we geen andere verenigingen toelaten, ze vormen onze financiële compensatie voor de investeringen die we hebben gedaan in Schellebelle. De atletiekclub zal haar huidige lokalen nog gebruiken als uitvalsbasis, aangezien ze in het sportpark geen concessiehouder zijn.” Burgemeester Taylor vulde aan dat de verenigingen op steun kunnen rekenen, maar dat ze zelf ook actief naar een nieuw onderkomen mogen zoeken.