Ros Beiaard te koop in knuffelformaat

Algemeen Dendermonde

Het Ros Beiaardcomité bracht een nieuw gadget van het paard uit. Een knuffelbare versie. Die is online te koop.

De knuffel kunnen aanbieden vergde wat voorbereiding. “We hebben enkele testversies moeten laten maken, want hij is vanaf nul ontworpen en geproduceerd”, geeft Patrick Segers aan. “En bovendien moeten alle attesten er zijn rond veiligheid, niet gemaakt door kinderhanden enzoverder. Maar nu we hem aan het grote publiek kunnen voorstellen zijn we vooral blij met het resultaat en denken we dat het pluchen Ros Beiaard heel wat kinderharten sneller zal doen slaan. Daarnaast blijft ook de herinnering aan het paard levendig en krijgen we de jongsten in Dendermonde en omstreken bijna van bij hun geboorte helemaal mee met de legende. De bedoeling was om er groot mee uit te pakken, maar net als bij de ommegang voorzien in 2020 gooide corona roet in het eten. Of hij in 2021 zal doorgaan, daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. In afwachting kan onze knuffel misschien al wel wat troost bieden.”

Er zijn vanuit het organiserende comité en de stad al heel wat acties geweest, zoals het kunstproject Paardenkracht en een fotoroute met beelden van vorige ommegangen. Het Ros Beiaard zit in de harten van de mensen, maar dan vooral bij de volwassenen. Zij kunnen heel wat gadgets aanschaffen, voor de kleinere kinderen was er nog niets. “Het zijn allemaal zaken voor gezinnen en voor volwassenen die we al hadden”, volgens Segers. “We kregen regelmatig de opmerking dat er weinig voor kinderen was. Daarom dachten we dat het leuk zou zijn om een knuffel van het Ros te verkopen. Het is iets tijdloos en zal de baby’s maar ook de verzamelaars zeker in vervoering brengen.”

www.rosbeiaard.be