Verkeersmaatregelen in schoolomgevingen definitief ingevoerd

Algemeen Wichelen

Enkele verkeersmaatregelen die in de eerste coronagolf werden ingevoerd aan de verschillende schoolomgevingen in Wichelen blijven definitief van kracht. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

“De tijdelijke verkeersmaatregelen na de eerste lockdown worden definitief”, legt schepen van Onderwijs Kristof De Smet (SAMEN) uit. “In eerste instantie was het de bedoeling toen om de mensen plaats geven om in gespreide tijdstippen hun kind af te halen, anderzijds was er de oproep om zoveel mogelijk met de fiets naar school te komen om de verkeersveiligheid te vergroten. We hebben de maatregelen eerst geëvalueerd met de buurt in augustus en kleine aanpassingen doorgevoerd. Bij een tweede evaluatie in november met de directies werd duidelijk dat alles goed liep. Ze worden nu dus definitief ingevoerd.”

“Het gaat om een stilstand- en parkeerverbod in de schoolomgevingen, in Wichelen specifiek wordt er een schoolstraat ingericht”

De maatregelen die de schoolomgevingen veiliger maken hebben betrekking op alle scholen behalve op die in Bruinbeke. “Daar worden de maatregelen ingevoerd na de rioleringswerken. Het gaat om een stilstand- en parkeerverbod in de schoolomgevingen, in Wichelen specifiek wordt er een schoolstraat ingericht. Daar mag geen autoverkeer door een half uur voor en een half na de schooltijd.” Het punt werd unaniem goedgekeurd.