Parcours “Om en rond het Donkmeer “ opengesteld voor mountainbikers

Berlare Sport

Wielerclub WTC De Dorpsvrienden uit Uitbergen bepijlde een mountainbiketocht voor liefhebbers die anders zouden meerijden op de dag van hun jaarlijkse rit. Nu blijven de pijlen dus iets langer hangen.

“Sinds 14 maart kunnen de wielertoeristen nog amper deelnemen aan georganiseerde cyclotochten, noch aan VTT-ritjes. Net omdat het mountainbikeseizoen zich aandient werden clubs aangezocht om creatief om te gaan met hun organisaties. Helaas, het merendeel bleef om meer dan begrijpelijk praktische redenen in de koelkast steken. Bij Wielerclub WTC De Dorpsvrienden Uitbergen vzw dachten we na over elk creatief en alternatief voorstel dat op tafel kwam. Met dank aan Cycling Vlaanderen en gemeente Berlare”, zegt secretaris Marc Duquet.

Omdat hun parcours voor zowel de cyclotocht als de VTT-tocht klaar was, de procedures tot aanvragen en erkenningen afgerond werden en alles goedgekeurd geraakte, is met de medewerking van het gemeentebestuur beslist om het parcours via Cycling Vlaanderen uit te pijlen en op GPS -bestand aan te bieden. “Zo geven we elke wielertoerist de kans om in de periode tussen 2 en 17 januari het traject vrij te fietsen op een moment dat het hem of haar het best past. Coronaproof  uiteraard, zonder bevoorradingen, kleedkamers, pechdienst, zonder centrale inschrijving ook en zonder inschrijvingsgeld. Er zijn twee trajecten, over 56 en 37 kilometer”, gaat Marc Duquet door.

Ook aan de cyclotoerist is gedacht. “Voor hen wordt het traject van 26 of 50 kilometer opengesteld in de periode van 14 tot 28 februari onder dezelfde omstandigheden, maar hier lopen nog een aantal aanvragen. Voor onze club heeft het zeker een financieel kostenplaatje, maar ook in mindere tijden moet men al eens durven om het doel van de vereniging centraal te stellen en de financiële gevolgen er bij te nemen. Hopelijk kunnen in 2021 de andere geplande initiatieven met op 20 juni tiende editie van de zomer VTT en op 5 september de derde editie van de Memorial E. Henderickx dan wel onder een normaal omstandigheden doorgaan”, besluit Marc Duquet.