Veldrit Grembergen blijkt kijkcijferkanon

Grembergen Sport

Zondag keken meer dan 1 miljoen veldritfans naar de epische wereldbekermanche in Dendermonde, op tv gebracht door Eén. Dat is een absoluut kijkcijferrecord in de cross. “Een bewijs dat we de juiste keuze gemaakt hebben om de wedstrijden te laten doorgaan”, reageert organisator Jurgen Mettepenningen verheugd.

“978.537 om precies te zijn. Zoveel veldritfans zaten zondagnamiddag tussen 15 en 16 uur aan het scherm gekluisterd om Wout van Aert naar de overwinning te zien ploeteren in Dendermonde. Op het piekmoment ging dat cijfer trouwens vlot boven het miljoen. Met 757.926 kijkers kan ook de dameswedstrijd bijzondere cijfers voorleggen. Alleen tijdens een BK of WK schakelen meer crossliefhebbers in. Het oude kijkcijferrecord van een niet-kampioenschapscross dateert van 2013, toen 900.000 mensen naar de Superprestigecross van Diegem keken”, volgens Jurgen Mettepenningen. “Een opsteker voor het hele team. Al mijn medewerkers hebben een tand moeten bijsteken om de cross te laten doorgaan in deze epische omstandigheden. Het was niet evident, maar toen ik zeker wist dat de veiligheid voor de renners gegarandeerd kon worden, heb ik niet getwijfeld. Uit de cijfers blijkt dat dit de enige juiste beslissing was.”

Mettepenningen durft zelfs al even vooruit te blikken. “Hopelijk kunnen de fans volgend jaar zelf naar deze nieuwkomer afzakken voor een nieuw spektakel. Het parcours zal de komende maanden alleen maar in positieve zin evolueren. Het gezaaide gras krijgt nu ruim de tijd om zich vast te zetten, waardoor de ondergrond alleen maar stabieler wordt en meer bestand zal zijn tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast zullen de huidige hindernissen verder verfraaid worden.  Zo komt er wellicht een trappenpartij op de eerste heuvel. We hebben Dendermonde op de veldritkaart gezet en schrijf maar op dat dit op termijn een klassieker kan worden.”