Sociale kruidenier Slaatje Praatje levert aan huis

Algemeen Berlare

De sociale  kruidenier Slaatje Praatje van het OCMW Berlare is sedert enkele weken gestart met de thuislevering van voedselpakketten aan de gezinnen die hierop recht hebben.

“Normaal worden er marktmomenten georganiseerd maar wegens de verstrengde coronamaatregelen kunnen die uiteraard niet doorgaan”, zegt schepen van Sociale Zaken Gunther Cooreman (Open VLD). “De marktmomenten zijn bij uitstek een sociaal gebeuren waar de mensen met elkaar gesprekjes kunnen aanknopen en waar de sociale dienst van het OCMW ook aanwezig is zodat snel kan ingespeeld worden op eventuele problemen.”

De vrijwilligers van Slaatje Praatje zaten niet stil en maken al enkele weken pakketjes klaar met noodzakelijke voedingswaren aangevuld met seizoensproducten. “Ook nu werden alweer 95 pakketten klaargemaakt voor de gezinnen die hun interesse hadden doorgegeven”, gaat de schepen verder. “Deze worden met drie wagens aan huis geleverd. Ditmaal was ook een extraatje  voorzien, een aperitiefpakket met enkele hapjes en drankjes voor de feestdagen. Het Huis van het Kind zorgde daarnaast ook nog voor 43 speciale kinderpakketjes met vooral knutselmateriaal.  Deze werden ook meegegeven voor de ronde die de thuisbezorgers maken. Kleine dingen maken soms een wezenlijk verschil voor deze mensen. Hopelijk kunnen op korte termijn de normale  werking en de sociale contacten weer opgestart worden.”

 

Foto (c) OCMW Berlare.